ÖNCE SAĞLIK : Çocuklarınızın kurumumuzda güvende olmasını sağlamak için ekstra önlemler alıyoruz.
Bu beş sağlıksız alışkanlığı kırmak kilo verme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.
Alışkanlıkları değiştirmek, özellikle de uzun yıllardır sahip olduklarınızı değiştirmek kolay değildir. Ancak bu beş sağlıksız alışkanlığı kırmak kilonuzda bir fark yaratabilir, bu yüzden onları iki sağlam hafta boyunca ortadan kaldırmanızı teşvik ediyoruz.
Makalenin orjinal hali için buraya göz atabilirsiniz
1-Yemek Yerken TV Olmamalı
Çalışmalar, TV izlemenin veya bilgisayar kullanımı gibi başka bir "ekran süresinin" kilo alımının etki ettiğini göstermektedir. Çünkü hareket etmiyorsun ve bir şeyler izlerken yiyecek bir şey kemiriyor olma ihtimaliniz yüksek. Bu nedenle, TV izleyerek veya herhangi bir ekranın önünde geçirdiğiniz boş zamana eşit bir süreyi egzersiz yaparak geçirin.
2-Şeker Yok — Meyvede Doğal Olarak Bulunanlar Hariç
Tatlı bir şey istiyorsanız meyve yiyin. Aksi takdirde, sofra şekeri, kahverengi şeker, bal, reçel ve jöle, şeker, tatlılar ve soda dahil olmak üzere şeker ve tatlandırılmış yiyeceklerden uzak durun. Alkol de tatlı sayılır. Şeker, kurabiye, kek, dondurma ve meyveli yoğurt gibi yapay olarak tatlandırılmış birçok yiyeceğin çok fazla kalori paketleyebileceğini unutmayın.
3-Meyve ve Sebzeler Dışında Atıştırmalık Olmamalı
Yaygın atıştırmalıklar tipik olarak çok fazla kaloriye ve az besin değerine sahiptir. Öğünler arasında açsanız, sadece meyve ve sebze yiyin, başka bir şey yemeyin.
4-Sağlıklı Seviyede Et ve Süt Ürünleri Tüketmeye Gayret Gösterin
Toplam günlük et, kümes hayvanı ve balık tüketimini 85 gramla sınırlayın-boyutu yaklaşık bir kart destesi büyüklüğündedir. Süt ürünleri tüketiyorsanız, sadece yağsız süt ve az yağlı çeşitler kullanın ve bunları ölçülü tüketin- günde yaklaşık iki porsiyon.
5-Restoranlardan Uzak Durmaya Çalışın-Yemeğiniz Programınıza Uymadığı Sürece
Dışarıda yemek yemek kilo alımı ile ilişkilidir. Bir restoran, şarküteri tezgâhı, fırın pencereleri, yemek alanı veya imtiyaz standı gibi heyecan verici manzaralar ve kokular, yüksek kalorili menü öğeleri ve büyük porsiyonlarla sizi cezbediyor.
Makalenin orjinal hali için buraya göz atabilirsiniz
ASD (Otizm Spektrum Bozukluğu), esas olarak sosyal ve iletişim becerilerindeki eksiklikler ve el çırpma, oyuncakları sıraya dizme ve hatta değişikliklere direnç gösterme gibi sınırlı veya tekrarlayan davranış kalıplarıyla karakterize edilen bir durumdur. Belirtiler çocuklukta çok erken, genellikle 18 ila 24 ay arasında ortaya çıkar ve 2 ila 3 yaş arasında kesin bir şekilde teşhis edilebilir.
Bilinen bazı çevresel risk faktörleri nelerdir?
Durumla ilgili artan farkındalık ve tanı sayısının son zamanlarda artması nedeniyle, otizmin nedenleri ve sonuçlarıyla ilgili araştırmalara artan bir ilgi var.
Otizm nörogelişimsel bir bozukluk olarak sınıflandırılsa da bilinen bazı nedenler, gebelikte kızamıkçık enfeksiyonu, gebelikte alınan antiepileptik ilaçlar, fenilketonüri gibi tedavi edilmemiş metabolik bozukluklar gibi durumların sonucu otizm spektrum bozukluğu olabilir.
Bununla birlikte, tıbbi nedenlerin bir etkisi olarak bildirilen otizm vakaları yaygın değildir ve yalnızca yaklaşık% 6-10'unu oluşturur. Ayrıca güçlü kanıtlar kızamık, kabakulak ve kızamıkçık aşısının otizm için çevresel bir risk faktörü olmadığını da göstermiştir.
Genetik, OSB'nin gelişiminde kilit bir faktördür.
Otizmi olan çoğu insanda genetik anahtar rol oynar. İkizleri içeren araştırmalar, ikizlerden birinin durumu varsa, tek yumurta ikizlerinin otizm geliştirme olasılığının% 60 daha fazla olduğunu göstermiştir. İkiz olmayan bir kardeşte otizm varsa, olasılık yaklaşık% 2-6'ya düşer. otizm'in ailelerde de görülme eğilimi vardı ancak kalıtım modeli bilinmemektedir çünkü çoklu genler arasındaki etkileşim şu ana kadar izlenebilecek ve incelenebilecek tutarlı bir model oluşturmamıştır. Bununla birlikte, araştırmalar sürekli olarak bu çoklu genleri ortaya çıkardı ve bu genler arasındaki gelişim ve etkileşimlerin OSB'nin sonucunu etkileme olasılığının daha yüksek olduğunu buldu.
Nöral görüntüleme teknolojileriyle bile otizm, tutarsız beyin tarama modelleri ve hücre gelişimi nedeniyle tedavi edilmesi zor olan bir durumdur; bazı genler, üretilen nöronların tipini ve sayısını etkilerken, diğerleri hücreden hücreye iletişimi ve bunun sonucunda beynin nöronal yapısını etkiler. Bununla birlikte, altta yatan gen bağlantılarının yakın zamanda tanımlanması ve anlaşılması, OSB sergileyen kişilerin çeşitli semptomlarını açıklamaya yardımcı olur.